Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitenstamppot

Heerlijke ouderwetse stamppot met spruiten en katenspek
 
 
Ingrediënten
1 kilo aardappelen, geschild
300 gr spruiten
1/2 bouillonblokje
Scheutje melk
Klontje boter
Peper en zout
125 gr katenspek
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ca 20 min gaar. Maak de spruiten schoon en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Kook ze met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de aardappelen en spruiten af en voeg ze samen in 1 pan. Voeg het halve boullionblokje, melk en boter toe en stamp fijn. Bak het katenspek een paar minuten in een pannetje licht krokant en roer door de stamppot. Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet. Lekker met appelmoes.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×