Spruitjes roerbak met abrikozen

Met dit recept lust iedereen spruiten! Heerlijke combi van abrikozen, spekjes en noten
Ingrediënten 
500 gr spruitjes
200 gr spekblokjes of reepjes
200 gr champignons, in plakjes
70 gr ongezouten pecannoten (ook lekker met walnoten)
200 gr gedroogde abrikozen
snuf gemalen koriander
½ eetlepel abrikozenjam
zwarte peper
 
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur. Verwijder eventuele beschadigde blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Kook ze 3 minuten in water beetgaar, giet ze daarna af. Bak de spekjes in een wokpan of hapjespan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is.
 
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
Voeg de champignons en de spruiten toe en bak deze 5 minuten mee. Snijd de abrikozen in reepjes en schep deze samen met de pecannoten door de roerbak. Voeg de abrikozenjam, klein scheutje water (4 eetlepels) water, gemalen koriander en wat zwarte peper toe en schep alles goed door elkaar. Ook lekker in combinatie met een stukje vlees,  een aardappel of couscous.
65 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.