Spruitjes roerbak met abrikozen

Met dit recept lust iedereen spruiten! Heerlijke combi van abrikozen, spekjes en noten
Ingrediënten 
500 gr spruitjes
200 gr spekblokjes of reepjes
200 gr champignons, in plakjes
70 gr ongezouten pecannoten (ook lekker met walnoten)
200 gr gedroogde abrikozen
snuf gemalen koriander
½ eetlepel abrikozenjam
zwarte peper
 
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur. Verwijder eventuele beschadigde blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Kook ze 3 minuten in water beetgaar, giet ze daarna af. Bak de spekjes in een wokpan of hapjespan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is.
 
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
Voeg de champignons en de spruiten toe en bak deze 5 minuten mee. Snijd de abrikozen in reepjes en schep deze samen met de pecannoten door de roerbak. Voeg de abrikozenjam, klein scheutje water (4 eetlepels) water, gemalen koriander en wat zwarte peper toe en schep alles goed door elkaar. Ook lekker in combinatie met een stukje vlees,  een aardappel of couscous.
73 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!