Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitjes roerbak met abrikozen

Met dit recept lust iedereen spruiten! Heerlijke combi van abrikozen, spekjes en noten
Ingrediënten 
500 gr spruitjes
200 gr spekblokjes of reepjes
200 gr champignons, in plakjes
70 gr ongezouten pecannoten (ook lekker met walnoten)
200 gr gedroogde abrikozen
snuf gemalen koriander
½ eetlepel abrikozenjam
zwarte peper
 
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur. Verwijder eventuele beschadigde blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Kook ze 3 minuten in water beetgaar, giet ze daarna af. Bak de spekjes in een wokpan of hapjespan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is.
 
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
Voeg de champignons en de spruiten toe en bak deze 5 minuten mee. Snijd de abrikozen in reepjes en schep deze samen met de pecannoten door de roerbak. Voeg de abrikozenjam, klein scheutje water (4 eetlepels) water, gemalen koriander en wat zwarte peper toe en schep alles goed door elkaar. Ook lekker in combinatie met een stukje vlees,  een aardappel of couscous.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×