Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitjes roerbak met abrikozen

Met dit recept lust iedereen spruiten! Heerlijke combi van abrikozen, spekjes en noten
Ingrediënten 
500 gr spruitjes
200 gr spekblokjes of reepjes
200 gr champignons, in plakjes
70 gr ongezouten pecannoten (ook lekker met walnoten)
200 gr gedroogde abrikozen
snuf gemalen koriander
½ eetlepel abrikozenjam
zwarte peper
 
Bereiding
Zet een pan met water op het vuur. Verwijder eventuele beschadigde blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Kook ze 3 minuten in water beetgaar, giet ze daarna af. Bak de spekjes in een wokpan of hapjespan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is.
 
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
spruitjes roerbak 01
Voeg de champignons en de spruiten toe en bak deze 5 minuten mee. Snijd de abrikozen in reepjes en schep deze samen met de pecannoten door de roerbak. Voeg de abrikozenjam, klein scheutje water (4 eetlepels) water, gemalen koriander en wat zwarte peper toe en schep alles goed door elkaar. Ook lekker in combinatie met een stukje vlees,  een aardappel of couscous.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×