Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stokbroodjes met geitenkaas en spek

Smakelijk voorgerecht of hapje van stokbrood met geitenkaas en pijnboompitten omwikkeld met spek
 
Ingrediënten
1 stokbrood (meergranen)
125 gr verse geitenkaas
8 lange plakjes ontbijtspek
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
50 gr rucola
1 theel tijm
1 eetl honing
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het stokbrood schuin in brede plakken. Verdeel de geitenkaas er over. Wikkel om ieder broodje een plakje ontbijtspek. Druppel er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bestrooi met een beetje tijm en bak ze 5 minuten in de oven. Leg op elk bord een handje rucola en serveer de toast met geitenkaas er op. Serveer lauwwarm.
Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas