Stoofschotel met scones (cobbler)

Beef cobbler is typisch Engels gerecht van runderstoof met hartige scones die een perfecte combinatie vormen

Ingrediënten stoofschotel
3 eelt olijfolie
600 gr magere runderlappen/sukadelappen
3 theel suiker
1 grote winterpeen, in plakjes
4 grote uien, in ringen
250 gr champignons
700 ml runderbouillon (van tablet of zelf gemaakt)
1 blik gepelde tomaten a 400 gr
Zout en peper
2 blaadjes laurier
 
Ingrediënten scones
200 gr bloem + voor te bestuiven
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
50 gr boter
Verse fijngehakte peterselie
150 ml melk
 
Materiaal
Ovenschotel
Glas van ca 5 cm doorsnede
 
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees omscheppend in 10 minuten bruin. Voeg de ui en de suiker toe en bak 5 minuten mee. Doe de wortel er bij en bak nog ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de bouillon, tomaten en laurier toe en roer goed door. Breng aan de kook en zet het vuur dan klein en laat het z’n 2,5 tot 3 uur zachtjes afgedekt sudderen totdat het vlees lekker zacht is. Snijd de champignons in plakjes en voeg ongeveer een uur voo het einde van de kooktijd toe aan de stoofschotel. Verwarm intussen de oven op 220 graden. Maak 15 minuten voor het einde van de kooktijd van de stoofschotel de scones. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Schenk de melk er bij en roer als laatste de verse peterselie er door. Bestuif een werkvalk met bloem en kneed het deeg hierop tot een soepele bal. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik en steek er met bijvoorbeeld een glas rondjes van 5 cm doornee uit. Schep het stoofvlees in een ovenschaal en leg de deegrondjes er boven op. Zet de schaal 12 minuten in de oven totdat de scones mooi gerezen en bruin gekleurd zijn. De hartige scones met peterselie passen perfect bij het heerlijke zachte stoofvlees. 
 
Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.