Maak een heerlijk stoofpotje. Hier vind je fijne stoofpotjes recepten voor een stoofpot met rundvlees of een stoofschotel met kip. Heb je al eens een Griekse stoofschotel of een klassieke boeuf bourguignon geprobeerd? En er zijn ook een heleboel vegetarische stoofpotjes! Vind al deze heerlijke verwarmende gerechten die lang hebben staan pruttelen hier.
Hoofdgerecht
20 min + 3 uur stoven
4-5 pers.
Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!
Bekijk receptVoor stoofschotels kun je hacheevlees, riblappen of sucadelappen gebruiken. Runderlappen kunnen eventueel ook maar zijn over het algemeen iets magerder waardoor ze minder snel mals worden.
Gebruik het juiste soort vlees en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Bak het in een pan met dikke bodem zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd. Voor nog meer tips kun je de blog 5 tips voor heerlijk mals stoofvlees’ lezen.
Neem een pan die geschikt is om in de oven te gaan. Zet de temperatuur op 175° graden en roer regelmatig door.
Je kunt natuurlijk stoofschotels maken van rundvlees, varkensvlees of kip. Ook met vis kun je hartstikke lekkere stoofschotels maken. Maar heb je wel eens een stoofschotel gemaakt met alleen maar groenten? Maak bijvoorbeeld een heerlijke pompoenstoof of deze lekkere paddenstoelenstoof.
Bekijk de top 10 met lekkere stoofschotels hier.