Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stoofschotel met vijgen

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 

 
Ingrediënten
500 gr sukade of runderlappen in blokjes
1 theel kaneelpoeder
25 gr boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
2 kruidnagels
250 gr gedroogde gewelde vijgen
3 eelt amandelen
Zwarte peper
Zout
300 gr zilvervliesrijst
 
Materialen
Braad of hapjes pan
 
Bereiding
Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Voeg een snufje zout en de kruidnagels toe. Schenk 250 ml warm water er bij en laat 1,5 tot 2 uur op zacht uur stoven totdat het vlees mals begint te worden. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de aubergine in stukjes en halveer de vijgen. Voeg ze toe aan de stoofschotel en roer even door. Breng de stoofschotel eventueel nog wat op smaak met wat peper, zout of kaneel. Laat alles nog 15 minuten stoven. Roer de laatste 5 minuten de amandelen er door en serveer samen met de rijst.
 
Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×