Stoofschotel met vijgen

Uit de Arabische keuken; zoete runderstoof met aubergine en vijgen 
 
Ingrediënten
500 gr sukade of runderlappen in blokjes
1 theel kaneelpoeder
25 gr boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
2 kruidnagels
250 gr gedroogde gewelde vijgen
3 eelt amandelen
Zwarte peper
Zout
300 gr zilvervliesrijst
 
Materialen
Braad of hapjes pan
 
Bereiding
Bestrooi het vlees met kaneel en zwarte peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Voeg een snufje zout en de kruidnagels toe. Schenk 250 ml warm water er bij en laat 1,5 tot 2 uur op zacht uur stoven totdat het vlees mals begint te worden. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking. Snijd de aubergine in stukjes en halveer de vijgen. Voeg ze toe aan de stoofschotel en roer even door. Breng de stoofschotel eventueel nog wat op smaak met wat peper, zout of kaneel. Laat alles nog 15 minuten stoven. Roer de laatste 5 minuten de amandelen er door en serveer samen met de rijst.
Lees hier meer tips voor lekker mals stoofvlees
32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.