Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stoofschotel pompoen

Lekker tijdens een koude winteravond: stoofpotje met mals vlees en stukjes pompoen

Ingrediënten 
500 gr magere runderlappen
2 rode uien
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 eetl azijn
500 gr pompoen
2 takjes rozemarijn of 1 eetl gedroogde rozemarijn
1 runderbouillonblokje
2 eetl bloem
1 eetl olijfolie

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en schep de bloem er door. Snijd de rode ui in schijfjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
 
stoof pompoen 01
stoof pompoen 01
stoof pompoen 01
Voeg 500 ml water, bouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagels en azijn toe. Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel. Roer af en toe door. Als je schil van de pompoen erg hard is kun je deze er af halen maar is niet noodzakelijk.
 
stoof pompoen 01
stoof pompoen 01
stoof pompoen 01
Snijd de pompoen in blokjes. Voeg de pompoen na 2 uur stoven toe. Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe aan de stoofschotel. Laat de pompoen nog 20 min meestoven. Serveer met aardappelpuree of wat rijst.

 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×