Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Syllabub dessert

Typisch Engels dessert gemaakt van slagroom met limoen en sherry die een heerlijke combinatie vormen.

Ingrediënten
250 gr slagroom
1 limoen
50 ml droge sherry
75 gr suiker
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Voor dit gerecht is het belangrijk dat de kom en slagroom koud zijn voor gebruik, dus zet ze voor gebruik in de koelkast. Rasp de limoen en knijp hem uit en bewaar het sap. Mix de slagroom met de suiker totdat hij dikker begint te worden. Voeg de limoenrasp, limoensap en sherry geleidelijk aan toe en mix tot een romige massa. Mix niet te lang door anders bestaat de kans dat hij klonterig wordt. Schep de syllabub in glazen en bestrooi eventueel nog met wat limoenrasp of garneer met een partje limoen. Bewaar tot het opdienen in de koelkast.
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×