Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Syllabub dessert

Typisch Engels dessert gemaakt van slagroom met limoen en sherry die een heerlijke combinatie vormen.

Ingrediënten
250 gr slagroom
1 limoen
50 ml droge sherry
75 gr suiker
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Voor dit gerecht is het belangrijk dat de kom en slagroom koud zijn voor gebruik, dus zet ze voor gebruik in de koelkast. Rasp de limoen en knijp hem uit en bewaar het sap. Mix de slagroom met de suiker totdat hij dikker begint te worden. Voeg de limoenrasp, limoensap en sherry geleidelijk aan toe en mix tot een romige massa. Mix niet te lang door anders bestaat de kans dat hij klonterig wordt. Schep de syllabub in glazen en bestrooi eventueel nog met wat limoenrasp of garneer met een partje limoen. Bewaar tot het opdienen in de koelkast.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×