Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Taart met rode uien

Hartige vegetarische taart met rode ui, olijven en geitenkaas ook lekker voor bij de tapas
Ingredienten
3 plakken bladerdeeg
2 rode uien
1 eetl groene olijven
1 eetl zwarte olijven
2 eetl balsamicoazijn
2 eetl lichte basterdsuiker
50 gr geitenkaas
1 theel tijm
Peper en zout
1 eetl boter
paar druppels olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd de rode uien in plakjes en bak ze in de boter glazig. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op bakpapier en laat ze iets overlappen. Duw ze dan met een vork of je vingers stevig op elkaar zodat ze een geheel vormen. Vouw dan een rand van ca 1 cm naar binnen zodat er een wat dikkere rand ontstaat. Verdeel het uienmengsel over het bladerdeeg (laat de rand vrij). Snijd de olijven in ringetjes en verdeel samen met de geitenkaas over de uien. Strooi er nog een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie over. Zet de uientaart ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×