Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taart met rode uien

Hartige vegetarische taart met rode ui, olijven en geitenkaas ook lekker voor bij de tapas
Ingredienten
3 plakken bladerdeeg
2 rode uien
1 eetl groene olijven
1 eetl zwarte olijven
2 eetl balsamicoazijn
2 eetl lichte basterdsuiker
50 gr geitenkaas
1 theel tijm
Peper en zout
1 eetl boter
paar druppels olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd de rode uien in plakjes en bak ze in de boter glazig. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op bakpapier en laat ze iets overlappen. Duw ze dan met een vork of je vingers stevig op elkaar zodat ze een geheel vormen. Vouw dan een rand van ca 1 cm naar binnen zodat er een wat dikkere rand ontstaat. Verdeel het uienmengsel over het bladerdeeg (laat de rand vrij). Snijd de olijven in ringetjes en verdeel samen met de geitenkaas over de uien. Strooi er nog een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie over. Zet de uientaart ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is.
Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette