Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegtaartje met rode uien

Hartige vegetarische taart met rode ui, olijven en geitenkaas ook lekker voor bij de tapas
Ingredienten
3 plakken bladerdeeg
2 rode uien
1 eetl groene olijven
1 eetl zwarte olijven
2 eetl balsamicoazijn
2 eetl lichte basterdsuiker
50 gr geitenkaas
1 theel tijm
Peper en zout
1 eetl boter
paar druppels olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd de rode uien in plakjes en bak ze in de boter glazig. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op bakpapier en laat ze iets overlappen. Duw ze dan met een vork of je vingers stevig op elkaar zodat ze een geheel vormen. Vouw dan een rand van ca 1 cm naar binnen zodat er een wat dikkere rand ontstaat. Verdeel het uienmengsel over het bladerdeeg (laat de rand vrij). Snijd de olijven in ringetjes en verdeel samen met de geitenkaas over de uien. Strooi er nog een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie over. Zet de uientaart ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×