Taartjes van aardappelpuree

Met deze taartjes van aardappelpuree, rode ui en kaas zet je iets verrassend en iets lekkers op tafel!

Ingredienten
500 gr kruimige aardappels
1 ei
1 rode ui
scheutje melk
20 gr roomboter
verse bieslook
peper en zout
4 eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas
2 eetlepels paneermeel
 
Materialen
Kookring ( ik heb er een van 7 cm gebruikt maar kan ook groter)
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze 15 minuten in een grote pan met water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Verwarm de oven op 180 garden. Snipper het uitje en schep door de puree. Voeg ook het ei, wat verse bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, melk en boter tot en meng tot een smeuige puree.
 
puree taartjes 01
puree taartjes 01
puree taartjes 01
Bereng de puree op smaak met een snuf peper en zout. Leg een kookring op de bakplaat met bakpapier en strooi een dun laagje paneermeel op de bodem. Schep wat van de puree er in en druk het goed aan. Haal de kookring voorzichtig naar boven terwijl je de puree tegenhoud met een lepel.
 
puree taartjes 01
puree taartjes 01
puree taartjes 01
Bestrooi de puree taartjes met de overige kaas en bak deze 10 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen zet je de laatste 3 minuten de grill er bij aan als dat mogelijk is.
 

66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.