Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tagliatelle met asperge

Lente pasta recept met gerookte zalm en verse asperges

Ingrediënten
500 gr witte asperges, geschild
1 Zakje sausmix voor asperges
Gerookte zalmsnippers of blokjes
Verse dille
400 gr tagliatelle
Sap van 1 citroen
Zout en peper
 
Bereiding
Snijd de asperges in stukken van ca 4 cm. Kook de asperges in ca 10 minuten gaar in een grote pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout. Giet ze daarna af. Maak ondertussen de sausmix voor de asperges klaar en voeg de zalm, asperges en citroensap toe. Roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout en verse dille. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en verdeel over 4 borden. Schep daarna de saus er op en garneer met wat verse dille.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×