Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tagliatelle met asperge

Lente pasta recept met gerookte zalm en verse asperges

Ingrediënten
500 gr witte asperges, geschild
1 Zakje sausmix voor asperges
Gerookte zalmsnippers of blokjes
Verse dille
400 gr tagliatelle
Sap van 1 citroen
Zout en peper
 
Bereiding
Snijd de asperges in stukken van ca 4 cm. Kook de asperges in ca 10 minuten gaar in een grote pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout. Giet ze daarna af. Maak ondertussen de sausmix voor de asperges klaar en voeg de zalm, asperges en citroensap toe. Roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout en verse dille. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en verdeel over 4 borden. Schep daarna de saus er op en garneer met wat verse dille.
Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette