Tagliatelle stroganoff

 
Tagliatelle combineert heerlijk bij de romige stroganoffsaus met bief en lekker veel groenten
Ingredienten
350 gr runderreepjes
1 courgette
1 paprika
125 ml creme fraiche
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr champignons
300 ml runderbouillon
1 eetlepel maïzena
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
olie of boter om te bakken
400 gr tagliatelle
Bereiding
Snijd de champignons in plakjes en de courgette, ui, knoflook en paprika in stukjes. Verhit de olie of boter in een pan en bak de runderreepjes rondom aan in ca 2 a 3 minuten. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en bewaar ze op een bord. Verwijder het vocht uit de pan en voeg de champignons en de courgette toe en bak deze 5 minuutjes. Schep ook uit de pan. Kook ondertussen ook de tagliatelle gaar in een grote pan met water.
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan de pan waar het vlees en de groente in gebakken zijn (voeg eventueel ook een beetje extra boter of olie toe). Roer na 5 minuten de tomatenpuree er door. Giet dan ook de bouillon er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer ongeveer 1 eetlepel maïzena los met 1 eetlepel water in een klein glaasje. Giet dit bij de tomatensaus en laat de saus een paar min indikken. Wil je de saus nog wat dikker, voeg dan nog wat maïzena toe of laat wat langer pruttelen.
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
Roer de crème fraiche er door. Breng de saus op smaak met paprikapoeder en eventueel nog een snufje peper en zout. Voeg dan de gebakken biefreepjes en de groente toe aan de saus. Giet de pasta af en serveer op een bord. Serveer met de bief en groente stroganoff.
 
221 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.