Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tagliatelle stroganoff

 
Tagliatelle combineert heerlijk bij de romige stroganoffsaus met bief en lekker veel groenten
Ingredienten
350 gr runderreepjes
1 courgette
1 paprika
125 ml creme fraiche
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr champignons
300 ml runderbouillon
1 eetlepel maïzena
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
olie of boter om te bakken
400 gr tagliatelle
Bereiding
Snijd de champignons in plakjes en de courgette, ui, knoflook en paprika in stukjes. Verhit de olie of boter in een pan en bak de runderreepjes rondom aan in ca 2 a 3 minuten. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en bewaar ze op een bord. Verwijder het vocht uit de pan en voeg de champignons en de courgette toe en bak deze 5 minuutjes. Schep ook uit de pan. Kook ondertussen ook de tagliatelle gaar in een grote pan met water.
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan de pan waar het vlees en de groente in gebakken zijn (voeg eventueel ook een beetje extra boter of olie toe). Roer na 5 minuten de tomatenpuree er door. Giet dan ook de bouillon er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer ongeveer 1 eetlepel maïzena los met 1 eetlepel water in een klein glaasje. Giet dit bij de tomatensaus en laat de saus een paar min indikken. Wil je de saus nog wat dikker, voeg dan nog wat maïzena toe of laat wat langer pruttelen.
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
tagliatelle strognaoff 01
Roer de crème fraiche er door. Breng de saus op smaak met paprikapoeder en eventueel nog een snufje peper en zout. Voeg dan de gebakken biefreepjes en de groente toe aan de saus. Giet de pasta af en serveer op een bord. Serveer met de bief en groente stroganoff.
 
Beoordeling (164 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal