Tajine met bloemkool

Lekkere combi van bloemkool, kokosmelk, kerrie en paprika gecombineerd met zoete appels en rozijnen

Ingrediënten
500 gr bloemkoolroosjes
150 ml kokosmelk
2 appels
55 gr amandelen
1 rode paprika
3 eetl rozijnen
150 ml groentebouillon
Paar verse blaadjes munt
1 eetl kerriepoeder
snufje komijn
Peper en zout
350 gr kleine runder gehaktballetjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
400 gr rijst
 
Bereiding
Schil de appels en snijd samen met de rode paprika in stukjes. Verwarm de tajine op het fornuis (met vlammenverdeler). Voeg de bloemkoolroosjes, appels en paprika toe. Giet de kokosmelk en bouillon er bij. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met kerrie, komijn en eventueel een beetje peper en zout. Leg wat verse blaadjes munt op het gerecht en zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 20 min zachtjes pruttelen.
 
tajine met bloemkool01
tajine met bloemkool02
tajine met bloemkool03
Bak in een koekenpan de gehaktballetjes goudbruin. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Haal de deksel van de tajine en verwijder de blaadjes munt. Schep de rozijnen en amandelen er door en verdeel de gebakken gehaktballetjes over de groenten en laat nog 5 min afgedekt zachtjes doorkoken. Serveer de tajine met de rijst (deze kun je ook vervangen door couscous)
 
Lees hier handige kooktips over de tajine.
 

 

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.