Tajine met bloemkool
Lekkere combi van bloemkool, kokosmelk, kerrie en paprika gecombineerd met zoete appels en rozijnen
Ingrediënten
500 gr bloemkoolroosjes
150 ml kokosmelk
2 appels
55 gr amandelen
1 rode paprika
3 eetl rozijnen
150 ml groentebouillon
Paar verse blaadjes munt
1 eetl kerriepoeder
snufje komijn
Peper en zout
350 gr kleine runder gehaktballetjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
400 gr rijst
150 ml kokosmelk
2 appels
55 gr amandelen
1 rode paprika
3 eetl rozijnen
150 ml groentebouillon
Paar verse blaadjes munt
1 eetl kerriepoeder
snufje komijn
Peper en zout
350 gr kleine runder gehaktballetjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
400 gr rijst
Bereiding
Schil de appels en snijd samen met de rode paprika in stukjes. Verwarm de tajine op het fornuis (met vlammenverdeler). Voeg de bloemkoolroosjes, appels en paprika toe. Giet de kokosmelk en bouillon er bij. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met kerrie, komijn en eventueel een beetje peper en zout. Leg wat verse blaadjes munt op het gerecht en zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 20 min zachtjes pruttelen.



Bak in een koekenpan de gehaktballetjes goudbruin. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Haal de deksel van de tajine en verwijder de blaadjes munt. Schep de rozijnen en amandelen er door en verdeel de gebakken gehaktballetjes over de groenten en laat nog 5 min afgedekt zachtjes doorkoken. Serveer de tajine met de rijst (deze kun je ook vervangen door couscous)
Lees hier handige kooktips over de tajine.