Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tajine met bloemkool

Lekkere combi van bloemkool, kokosmelk, kerrie en paprika gecombineerd met zoete appels en rozijnen

Ingrediënten
500 gr bloemkoolroosjes
150 ml kokosmelk
2 appels
55 gr amandelen
1 rode paprika
3 eetl rozijnen
150 ml groentebouillon
Paar verse blaadjes munt
1 eetl kerriepoeder
snufje komijn
Peper en zout
350 gr kleine runder gehaktballetjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
400 gr rijst
 
Bereiding
Schil de appels en snijd samen met de rode paprika in stukjes. Verwarm de tajine op het fornuis (met vlammenverdeler). Voeg de bloemkoolroosjes, appels en paprika toe. Giet de kokosmelk en bouillon er bij. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met kerrie, komijn en eventueel een beetje peper en zout. Leg wat verse blaadjes munt op het gerecht en zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 20 min zachtjes pruttelen.
 
tajine met bloemkool01
tajine met bloemkool02
tajine met bloemkool03
Bak in een koekenpan de gehaktballetjes goudbruin. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Haal de deksel van de tajine en verwijder de blaadjes munt. Schep de rozijnen en amandelen er door en verdeel de gebakken gehaktballetjes over de groenten en laat nog 5 min afgedekt zachtjes doorkoken. Serveer de tajine met de rijst (deze kun je ook vervangen door couscous)
 
Lees hier handige kooktips over de tajine.
 

 

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel