Temaki sushi

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekkere ingrediënten

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Japanse Mayo

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. Wanneer deze klaar is voeg je de sushi azijn hier aan toe. Snijd in de tussentijd reepjes van de paprika en avocado. Neem de zalmblokjes en marineer deze in de olie en sojasaus voor wat extra smaak. Meng de ingrediënten van de Japanse mayo. Snijd dunne ringetjes van de lente ui. Wanneer alle ingrediënten klaar staan, kun je de temaki’s afmaken. Neem de helft van een nori vel en beleg de linkerhelft met sushirijst.

  2. Laat in aan de linker bovenkant een hoekje vrij van rijst. Neem nu de paprika en avocado en leg deze schuin in het midden. Voeg hierbij een beetje mayo en wat zalmblokjes. Nu rol je de temaki dicht, zodat onderin een punt ontstaat. De bovenkant blijft dan open. Maak af met wat lente-ui en sesamzaadjes. Lekker met wat sojasaus of wasabi.

  3. Tip 1: Sushi azijn is rijstazijn op smaak gebracht met onder andere suiker en zout. Dit kun je kant-en-klaar in de supermarkt of Aziatische toko kopen.

    Tip 2: Moeite met rollen? Op youtube zijn verschillende how to video’s te vinden

  4. Lees hier alles over het zelf maken van sushi inclusief handige tips en recepten.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!