Temaki sushi

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekkere ingrediënten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Japanse Mayo

Bereiding

Begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. Wanneer deze klaar is voeg je de sushi azijn hier aan toe. Snijd in de tussentijd reepjes van de paprika en avocado. Neem de zalmblokjes en marineer deze in de olie en sojasaus voor wat extra smaak. Meng de ingrediënten van de Japanse mayo. Snijd dunne ringetjes van de lente ui. Wanneer alle ingrediënten klaar staan, kun je de temaki’s afmaken. Neem de helft van een nori vel en beleg de linkerhelft met sushirijst.

Laat in aan de linker bovenkant een hoekje vrij van rijst. Neem nu de paprika en avocado en leg deze schuin in het midden. Voeg hierbij een beetje mayo en wat zalmblokjes. Nu rol je de temaki dicht, zodat onderin een punt ontstaat. De bovenkant blijft dan open. Maak af met wat lente-ui en sesamzaadjes. Lekker met wat sojasaus of wasabi.

Tip 1: Sushi azijn is rijstazijn op smaak gebracht met onder andere suiker en zout. Dit kun je kant-en-klaar in de supermarkt of Aziatische toko kopen.
Tip 2: Moeite met rollen? Op youtube zijn verschillende how to video’s te vinden

Lees hier alles over het zelf maken van sushi inclusief handige tips en recepten.

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.