Makkelijk en snel te maken hapje met rode ui, spinazie en gedroogde tomaatjes en pesto op toast.
Ingrediënten
3 sneetjes wit brood
3 eetlepels groene pesto
1 rode ui
20 gr pijnboompitten, geroosterd
3 a 4 gedroogde tomaatjes
Peper en zout
150 gr verse spinazie
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Snijd elk sneetje brood 2 keer diagonaal door zodat er in totaal 12 stukken ontstaan. Zet een koekenpan op het vuur en rooster de stukjes brood bruin zonder olie of boter in de pan. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Snipper de rode ui klein. Verhit nu de olie in dezelfde pan en bak de ui glazig, voeg de spinazie in porties toe en wacht totdat de spinazie geslonken is. Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in reepjes en voeg deze bij de spinazie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Besmeer de stukjes geroosterd brood met de groene pesto en verdeel de spinazie er over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.