Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Toast met pesto en spinazie

Makkelijk en snel te maken hapje met rode ui, spinazie en gedroogde tomaatjes en pesto op toast.
Ingrediënten
3 sneetjes wit brood
3 eetlepels groene pesto
1 rode ui
20 gr pijnboompitten, geroosterd
3 a 4 gedroogde tomaatjes
Peper en zout
150 gr verse spinazie
2 eetlepels olijfolie
 
Bereiding
Snijd elk sneetje brood 2 keer diagonaal door zodat er in totaal 12 stukken ontstaan. Zet een koekenpan op het vuur en rooster de stukjes brood bruin zonder olie of boter in de pan. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Snipper de rode ui klein. Verhit nu de olie in dezelfde pan en bak de ui glazig, voeg de spinazie in porties toe en wacht totdat de spinazie geslonken is. Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in reepjes en voeg deze bij de spinazie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Besmeer de stukjes geroosterd brood met de groene pesto en verdeel de spinazie er over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×