Toast met tomatensalsa en geitenkaas

Lekker lunchrecept van geroosterd brood met sla, geitenkaas en een snelle tomatensalsa

Ingrediënten 
4 sneetjes bruin brood
50 gr zachte geitenkaas met honing
2 tomaten
1 kleine rode ui
Snufje peper en zout
handje sla
2 eetl geroosterde pijnboompitten
1 eetl basilicumolie (kunt ook zelf olijfolie met een beetje gedroogde basilicum mengen)
 
Bereiding
Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de pitjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snipper het uitje fijn en meng door de tomaat. Breng de tomatensalsa op smaak met een snufje peper en zout.
 
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
Rooster het brood in de oven of in een pan in een paar minuten krokant. Verdeel wat sla over 2 geroosterde sneetjes brood en kruimel wat geitenkaas er over. Schep wat van de tomatensalsa er op en bestrooi met de pijnboompitten. Besprenkel met een beetje basilicumolie. Dek af met de andere toast. 
 
6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.