Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Toast met tomatensalsa en geitenkaas

Lekker lunchrecept van geroosterd brood met sla, geitenkaas en een snelle tomatensalsa

Ingrediënten 
4 sneetjes bruin brood
50 gr zachte geitenkaas met honing
2 tomaten
1 kleine rode ui
Snufje peper en zout
handje sla
2 eetl geroosterde pijnboompitten
1 eetl basilicumolie (kunt ook zelf olijfolie met een beetje gedroogde basilicum mengen)
 
Bereiding
Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de pitjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snipper het uitje fijn en meng door de tomaat. Breng de tomatensalsa op smaak met een snufje peper en zout.
 
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
toast met tomaat en geitenkaas 01
Rooster het brood in de oven of in een pan in een paar minuten krokant. Verdeel wat sla over 2 geroosterde sneetjes brood en kruimel wat geitenkaas er over. Schep wat van de tomatensalsa er op en bestrooi met de pijnboompitten. Besprenkel met een beetje basilicumolie. Dek af met de andere toast. 
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.