Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie aan in een pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Snijd de tomaten in partjes (laat de zaadjes en het waterige gedeelte zitten).

  2. Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak een minuutje mee. Doe de tomatenpartjes erbij. Voeg dan ook de suiker, paprikapoeder, water en bouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook. Haal na 10 minuten de staafmixer erdoor en pureer de soep fijn.

  3. Giet de kookroom erbij en roer erdoor. Proef of de soep misschien wat extra peper en zout kan gebruiken. Garneer de soep met wat verse basilicum en eventueel wat extra room.

Heeft het gesmaakt?
486 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!