Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatensoep met geitenkaas

In 20 min maak je met dit recept verse tomatensoep gecombineerd met zachte geitenkaas

Ingredienten
1 kilo tomaten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
800 ml water
2 groente bouillonblokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
100 ml room
125 gr geitenkaas
olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Snijd de tomaten in grove stukken. Verhit wat olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de stukken tomaat toe. Giet het water er bij en de tomatenpuree.
 
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
Breng aan de kook en los de bouillonblokjes er in op. Laat de soep 10 minuutjes koken. Pureer met een staafmixer en voeg de room toe. Brokkel voor het serveren wat verse geitenkaas in de kop of bord met de verse tomatensoep.
 
Beoordeling (101 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel