Tomatensoep met geitenkaas

In 20 min maak je met dit recept verse tomatensoep gecombineerd met zachte geitenkaas

Ingredienten
1 kilo tomaten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
800 ml water
2 groente bouillonblokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
100 ml room
125 gr geitenkaas
olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Snijd de tomaten in grove stukken. Verhit wat olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de stukken tomaat toe. Giet het water er bij en de tomatenpuree.
 
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
Breng aan de kook en los de bouillonblokjes er in op. Laat de soep 10 minuutjes koken. Pureer met een staafmixer en voeg de room toe. Brokkel voor het serveren wat verse geitenkaas in de kop of bord met de verse tomatensoep.
 
122 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.