Tomatensoep met geitenkaas

In 20 min maak je met dit recept verse tomatensoep gecombineerd met zachte geitenkaas

Ingredienten
1 kilo tomaten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
800 ml water
2 groente bouillonblokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
100 ml room
125 gr geitenkaas
olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Snijd de tomaten in grove stukken. Verhit wat olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de stukken tomaat toe. Giet het water er bij en de tomatenpuree.
 
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
tomatensoep geitenkaas 01
Breng aan de kook en los de bouillonblokjes er in op. Laat de soep 10 minuutjes koken. Pureer met een staafmixer en voeg de room toe. Brokkel voor het serveren wat verse geitenkaas in de kop of bord met de verse tomatensoep.
 
Vind je dit leuk?
125 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!