Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tomatensoep met kaastortellini

Verse tomatensoep met gevulde pasta en basilicumblaadjes

Ingrediënten
  • 500 ml groentebouillon
  • 750 gr romatomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • verse basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr kaastortellini
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken

Bereiding
Snipper de knoflook en ui en fruit aan in een soeppan met een scheutje olie. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak een minuut of twee. Snijd de romatomaten in grove stukken en voeg toe aan de pan.

tomatensoep_tortellini_01.jpg
tomatensoep_tortellini_02.jpg
tomatensoep_tortellini_03.jpg

Giet de bouillon er bij. Kook deze 10 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room er door samen met wat fijngesneden basilicum en verwarm als laatste de kaastortellini een paar minuten in de soep. Serveer met wat verse basilicum.

In een grote portie is deze soep samen met wat brood ook lekker als maaltijdsoep.

Beoordeling (104 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl