Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tomatensoep met kaastortellini

Verse tomatensoep met gevulde pasta en basilicumblaadjes

Ingrediënten
  • 500 ml groentebouillon
  • 750 gr romatomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • verse basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr kaastortellini
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken

Bereiding
Snipper de knoflook en ui en fruit aan in een soeppan met een scheutje olie. Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak een minuut of twee. Snijd de romatomaten in grove stukken en voeg toe aan de pan.

Giet de bouillon er bij. Kook deze 10 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room er door samen met wat fijngesneden basilicum en verwarm als laatste de kaastortellini een paar minuten in de soep. Serveer met wat verse basilicum.

In een grote portie is deze soep samen met wat brood ook lekker als maaltijdsoep. Bekijk ook eens dit recept voor verse tomatensoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×