Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tongrolletjes met asperges

Geblancheerde tongrolletjes in een botersausje met asperges in ham.

Ingrediënten
12 tongrolletjes
Verse bieslook
Peper en zout
12 asperges
1 eetl suiker
Scheutje melk
2 plakjes gebraden ham
200 ml visfumet
Scheut witte wijn
1 sjalotje
100 ml kookroom
2 theel maizena
Klontje boter
 
Materialen
Aluminium folie
Zeef
 
Bereiding
Maak eerst de botersaus door een sjalotje fijn te hakken en samen met de visfumet en witte wijn aan de kook te brengen. Voeg de room en een klontje boter toe en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen. Zeef de saus door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus met maïzena.
 
Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de asperges en snijd het uiteinde er af. Breng een pan water samen met een scheutje melk, 1 eetl suiker en een snufje zout aan de kook. Kook de asperges in ca 10 minuten gaar. In de tussentijd kun je 12 stroken aluminium knippen van ca 15 cm breed. Leg op iedere strook een tongfilet met het vel naar boven. Bestrooi met wat peper en zout. Rol ze op en draai de zijkanten dicht zodat er een soort bonbon ontstaat.
 
Snij de plakjes ham doormidden. Giet de asperges af en wikkel ze per 3 in een stukje ham en leg ze in een ovenschaal. Leg er een klontje boter boven op en zet ze 5 minuten in de oven.Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de tongrolletjes in het aluminiumfolie 4 minuten. Haal ze uit de pan en verwijder voorzichtig de folie en laat ze uitlekken. Leg op ieder bord een bundeltje asperges, een flinke schep botersaus en 3 rolletjes tong. Bestrooi met de verse bieslook. Lekker met puree of pomme duchesse.
 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99