Tonijn avocado amuse

Feestelijke kerst amuse in een glaasje; tonijn met avocado, wasabi mayonaise en geroosterd sesamzaadjes

Ingredienten
400 gr rauwe tonijn
2 avocado’s
8 eetl mayonaise
Klein beetje wasabi (naar smaak)
Zwarte peper
2 eetl sesamzaadjes
 
Bereiding
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Snijd de avocado in de lange zijde doormidden en draai de twee helften los van elkaar. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer een beetje wasabi en zwarte peper door de mayonaise (let op deze is heel pittig dus proef tussendoor). Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin. Doe de blokjes tonijn in een glaasje en verdeel de blokjes avocado er over. Schep ongeveer 1 eetl wasabi mayonaise per glaasje op de avocado. Bestrooi met de sesamzaadjes.
 
tonijn avocado amuse 01
tonijn avocado amuse 03
tonijn avocado amuse 02
Tip: je kunt de mayonaise en vis al van te voren klaar maken (wel goed afdekken en koelen) zodat je op het moment zelf alleen de avocado hoeft te snijden en alles in het glaasje hoeft te doen.

 

 

79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.