Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tonijn avocado amuse

Feestelijke kerst amuse in een glaasje; tonijn met avocado, wasabi mayonaise en geroosterd sesamzaadjes

Ingredienten
400 gr rauwe tonijn
2 avocado’s
8 eetl mayonaise
Klein beetje wasabi (naar smaak)
Zwarte peper
2 eetl sesamzaadjes
 
Bereiding
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Snijd de avocado in de lange zijde doormidden en draai de twee helften los van elkaar. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer een beetje wasabi en zwarte peper door de mayonaise (let op deze is heel pittig dus proef tussendoor). Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin. Doe de blokjes tonijn in een glaasje en verdeel de blokjes avocado er over. Schep ongeveer 1 eetl wasabi mayonaise per glaasje op de avocado. Bestrooi met de sesamzaadjes.
 
tonijn avocado amuse 01
tonijn avocado amuse 03
tonijn avocado amuse 02
Tip: je kunt de mayonaise en vis al van te voren klaar maken (wel goed afdekken en koelen) zodat je op het moment zelf alleen de avocado hoeft te snijden en alles in het glaasje hoeft te doen.

 

 

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel