Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tonijn avocado amuse

Feestelijke kerst amuse in een glaasje; tonijn met avocado, wasabi mayonaise en geroosterd sesamzaadjes

Ingredienten
400 gr rauwe tonijn
2 avocado’s
8 eetl mayonaise
Klein beetje wasabi (naar smaak)
Zwarte peper
2 eetl sesamzaadjes
 
Bereiding
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Snijd de avocado in de lange zijde doormidden en draai de twee helften los van elkaar. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer een beetje wasabi en zwarte peper door de mayonaise (let op deze is heel pittig dus proef tussendoor). Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan licht bruin. Doe de blokjes tonijn in een glaasje en verdeel de blokjes avocado er over. Schep ongeveer 1 eetl wasabi mayonaise per glaasje op de avocado. Bestrooi met de sesamzaadjes.
 
tonijn avocado amuse 01
tonijn avocado amuse 03
tonijn avocado amuse 02
Tip: je kunt de mayonaise en vis al van te voren klaar maken (wel goed afdekken en koelen) zodat je op het moment zelf alleen de avocado hoeft te snijden en alles in het glaasje hoeft te doen.

 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×