Torta caprese (chocolade amandeltaart)
Deze taart op basis van chocolade en amandelen is een klassiek Italiaans recept en tevens glutenvrij
Ingredienten
200 gr pure chocolade
220 gr amandelmeel
175 gr boter + om in te vetten
5 eieren
175 gr suiker
poedersuiker om te bestuiven
220 gr amandelmeel
175 gr boter + om in te vetten
5 eieren
175 gr suiker
poedersuiker om te bestuiven
Materialen
Springvorm ca 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Splits de eieren (laat geen eigeel bij het eiwit komen anders worden de eiwitten niet stijf straks met kloppen). Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje boven een pan met heet water. Mix de boter met 125 gr suiker door elkaar met een mixer.








Spatel het witte schuim door het beslag. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem of poedersuiker (gebruik poedersuiker als je de cake glutenvrij wil houden). Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake 45 min in het midden van de oven gaar. Laat hem daar afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
In plaats van amandelmeel kun je ook hele of halve blanke amandelen kort roosteren in een droge pan en daarna helemaal fijn malen in een keukenmachine.