Tortellini met verse spinazie

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de tortellini beetgaar.

  2. Hak de ui fijn en fruit deze in een pan met een klein beetje olie of boter.

  3. Voeg de spekjes toe en bak deze licht krokant. Doe de verse spinazie erbij en laat deze slinken.

  4. Giet de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas geraspt toe en roer door elkaar.

  5. Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

  6. Schep de gekookte tortellini door de spinaziesaus. Voeg ook de pesto en wat verse basilicum toe. Halveer de cherrytomaatjes en schep deze op het laatst door de pasta.

  7. Serveer de pasta eventueel met wat extra Parmezaanse kaas

Heeft het gesmaakt?
174 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!