Wraprolletjes aan een spies belegd met zelfgemaakte pikante hummus en gegrilde groente
Ingredienten
400 gr kikkererwten uit blik
1 teentje knoflook
2 eetlepels tahin (sesamzaadpasta)
1 theelepel cayennepeper
Snuf komijnpoeder
Snuf peper en zout
Scheutje olijfolie
Citroensap
6 (volkoren) wraps
Gegrilde groente (courgette, paprika, wortel)
Materialen
Aluminiumfolie
Keukenmachine
Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze met de knoflook in een keukenmachine. Voeg de tahin en citroensap toe en maal de ingredienten fijn.
Breng op smaak met peper, zout, cayenne en komijn en maak het smeuig met een scheutje olijflie. Besmeer de wraps met de pikante hummus. Snijd de gegrilde groente in repen en verdeel over de wrap.
Rol de wrap voorzichtig op en wikkel in aluminiumfolie. Laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd ze daarna in plakken en rijg aan een prikker.