Tortillataart

Een heerlijke en leuke variant op gevulde Mexicaanse wraps met gehakt, ook leuk om te serveren of te maken met kinderen

Hoofdgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt in 1 eetlepel olie. Voeg de burrito seasoning mix en de aangegeven hoeveelheid water toe en laat dit ongeveer 10 min koken totdat het goed ingedikt is. Verhit in een andere pan ook 1 eetlepel olie en bak de roerbakgroente.

  2. Na ongeveer 5 minuten de salsa, mais en de helft van de koriander toevoegen en mengen met de groente. Pak een grote ingevette ovenschaal of springvorm en leg 1 tortilla op de bodem. Bestrijk met 1/4 van de zure room en verdeel er 1/4 gehakt mengsel er over.

  3. Dek af met een tortilla en doe hier 1/4 van het groentemengsel op en bestrooi met 1 eetl geraspte kaas, dek weer af met een tortilla en herhaal dit totdat alles op is. Eindig met een tortilla met groentemengsel en bestrooi ruim met geraspte kaas en de andere helft van de koriander en zet dit 15 min in de oven. Snij daarna de tortilla in punten.

Heeft het gesmaakt?
97 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!