Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Trifle met appel

 
Toetje bestaande uit laagjes, koek, appel en room
 
Ingrediënten
1 eetl feschaafde amandelen
1 appel
1 eiwit
125 ml slagroom
150 gr mascarpone
2 eetl citroensap
1 eetl suiker
2 eetl honing
4 biscuit koekjes
50 ml sinaasappellikeur (grand manier)
 
Bereiding
Was de appels en snijd in kleine stukjes. Meng de helft van de honing en de helft van het citroensap en de sinaasappellikeur in een kommetje en laat de stukjes appel hierin marineren. Klop de slagroom stijf met de suiker en meng met de mascarpone en de rest van de honing en citroensap. Klop het eiwit stijf in een schone kom en mixer. Spatel door het slagroom-mascarpone mengsel. Verkruimel de koekjes. Vul nu de glazen met laagjes van appel, koekkruimels en slagroom-mascarpone mengsel en eindig met het laatste. Zet een uurtje in de koelkast. Strooi het amandelschaafsel voor het opdienen over het nagerecht.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×