Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Trifle met appel

 
Toetje bestaande uit laagjes, koek, appel en room
 
Ingrediënten
1 eetl feschaafde amandelen
1 appel
1 eiwit
125 ml slagroom
150 gr mascarpone
2 eetl citroensap
1 eetl suiker
2 eetl honing
4 biscuit koekjes
50 ml sinaasappellikeur (grand manier)
 
Bereiding
Was de appels en snijd in kleine stukjes. Meng de helft van de honing en de helft van het citroensap en de sinaasappellikeur in een kommetje en laat de stukjes appel hierin marineren. Klop de slagroom stijf met de suiker en meng met de mascarpone en de rest van de honing en citroensap. Klop het eiwit stijf in een schone kom en mixer. Spatel door het slagroom-mascarpone mengsel. Verkruimel de koekjes. Vul nu de glazen met laagjes van appel, koekkruimels en slagroom-mascarpone mengsel en eindig met het laatste. Zet een uurtje in de koelkast. Strooi het amandelschaafsel voor het opdienen over het nagerecht.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×