Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Trifle met appel

 
Toetje bestaande uit laagjes, koek, appel en room
 
Ingrediënten
1 eetl feschaafde amandelen
1 appel
1 eiwit
125 ml slagroom
150 gr mascarpone
2 eetl citroensap
1 eetl suiker
2 eetl honing
4 biscuit koekjes
50 ml sinaasappellikeur (grand manier)
 
Bereiding
Was de appels en snijd in kleine stukjes. Meng de helft van de honing en de helft van het citroensap en de sinaasappellikeur in een kommetje en laat de stukjes appel hierin marineren. Klop de slagroom stijf met de suiker en meng met de mascarpone en de rest van de honing en citroensap. Klop het eiwit stijf in een schone kom en mixer. Spatel door het slagroom-mascarpone mengsel. Verkruimel de koekjes. Vul nu de glazen met laagjes van appel, koekkruimels en slagroom-mascarpone mengsel en eindig met het laatste. Zet een uurtje in de koelkast. Strooi het amandelschaafsel voor het opdienen over het nagerecht.
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst