Trifle met Maltesers en Baileys

Het ultieme dessert met heel veel laagjes koek, slagroom, Maltesers, chocolade, koffie en Bailey's!

Ingrediënten 
250 ml slagroom
1 zakje klop-fix
3 blokjes melkchocolade van reep, gesmolten
70 ml melk + 1 eetlepel
1 a 2 eetlepels Baileys (of soortgelijke likeur)
100 ml koffie
20 gr geraspte chocolade
50 gr maltesers
10 gr koffieleutjes (of speculaas)
200 gr chocolate chip koekjes
 
Materialen
2 kommetjes of glazen van ca 250 ml
Mixer
 
Bereiding
Verwarm voor het koffiemengsel de koffie, 1 eetlepel melk en 100 ml water in een pannetje en roer door elkaar. Voeg de helft van de chocolade toe en roer er door. Neem een ander pannetje of kom en klop daar 70 ml melk, andere helft van de gesmolten chocolade en de likeur door elkaar.
 
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
Mix de slagroom met de klop-fix in een schone kom stijf. Neem de glazen of kommetjes er bij en schep een klein beetje slagroom op de bodem. Sop de koffieleutjes in het koffiemengsel en verdeel over de laag slagroom.
 
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
Doe er weer een laagje slagroom over en bestrooi met een beetje geraspte chocolade. Sop de chocolate chip koekjes in het likeurmengsel en maak hiermee de volgende laag. Als de koekjes niet passen maak je ze op maat.
 
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
trifle maltesers 01
Herhaal de laagjes slagroom, geraspte chocolade en likeur-koekjes tot bovenaan het glas en verdeel tussendoor ook nog een laag Maltesers er tussen. Eindig met een laag slagroom, chocoladerasp en garneer met de overgebleven Maltesers. Bewaar het toetje in de koelkast.
 
 
110 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.