Turks brood met kip en spinazie
Lekker als lunch of als partysnack: turks brood belegd met kruidige kip, spinazie en paprika
 
 Ingrediënten
1 turks brood
300 gr spinazie
100 gr roomkas naturel
1 sjalotje
1 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
300 gr kip
1 theel paprikapoeder
½ theel komijn, gemalen
peper en zout
2 gegrilde paprika’s uit pot
50 gr gerasptje kaas
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met paprikapoeder, komijn en peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de kip in een klein beetje olie gaar. Halveer het turks brood doormidden en besmeer de onderste helft met de roomkaas. Hak het sjalotje en de knoflook fijn en bak 2 min in de olijfolie (in de pan van de kip of een schone pan). Voeg de spinazie (beetje bij beetje) toe totdat deze geslonken is.




Verdeel de spinazie en stukjes kip over de roomkaas. Snijd de paprika in reepjes en verdeel over het turks brood. Bestrooi met kaas en dek af met het boevenste gedeelte van het brood. Doe het brood nog 7 min in de oven zodat het lekker knapperig word en de kaas smelt. Lekker als lunch of in kleine punten als party snack.