Turks brood met kip en spinazie

Lekker als lunch of als partysnack: turks brood belegd met kruidige kip, spinazie en paprika
Ingrediënten 
1 turks brood
300 gr spinazie
100 gr roomkas naturel
1 sjalotje
1 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
300 gr kip
1 theel paprikapoeder
½ theel komijn, gemalen
peper en zout
2 gegrilde paprika’s uit pot
50 gr gerasptje kaas
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met paprikapoeder, komijn en peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de kip in een klein beetje olie gaar. Halveer het turks brood doormidden en besmeer de onderste helft met de roomkaas. Hak het sjalotje en de knoflook fijn en bak 2 min in de olijfolie (in de pan van de kip of een schone pan). Voeg de spinazie (beetje bij beetje) toe totdat deze geslonken is.
 
turksbrood met kip en spinazie 01
turksbrood met kip en spinazie 01
turksbrood met kip en spinazie 01
turksbrood met kip en spinazie 01
Verdeel de spinazie en stukjes kip over de roomkaas. Snijd de paprika in reepjes en verdeel over het turks brood. Bestrooi met kaas en dek af met het boevenste gedeelte van het brood. Doe het brood nog 7 min in de oven zodat het lekker knapperig word en de kaas smelt. Lekker als lunch of in kleine punten als party snack.
Vind je dit leuk?
132 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!