Turks brood sandwich met falafel

Deze Turks brood sandwich met falafel is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Met knapperige groenten, romige hummus en hartige falafel is dit een smaakvolle en makkelijke maaltijd.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de falafel in een pan of in de oven volgens de verpakking. Bak indien nodig het Turks brood af in de oven. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes en de paprika’s in reepjes.

  2. Snijd het Turks brood horizontaal doormidden. Besmeer beide kanten in met wat hummus.

  3. Beleg de onderste helft vervolgens met plakjes komkommer, radijs en paprika. Snijd de falafel balletjes doormidden en verdeel deze ook over het brood.

  4. Leg de bovenste helft er weer op. Snijd de sandwich met een scherp broodmes in 6 punten.

  5. Tips: verpak het hele brood of de aparte punten in een stuk aluminiumfolie om mee te nemen.


    In plaats van kant en klare falafel kun je falafel ook zelf maken.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!