Turkse pide

Zelfgemaakte Turkse broodjes gevuld met een pittig gehaktmengsel
 
Ingrediënten
125 gr bloem + voor bestuiven
65 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
Snufje zout
2 eelt olijfolie
110 ml melk
100 gr runder of lamsgehakt
½ rode paprika, in kleine blokjes
Verse peterselie
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 kleine rode peper
3 milde groene pepers (uit pot)
Peper en zout
1 eidooier
1 eelt tomatenpuree uit een blikje
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem en bakmeel samen in een kom. Roer het ei, zout, olijfolie en melk er doorheen totdat er een stevig, beetje plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bestoven werkvlak tot een bal en laat deze 15 minuten rusten in de koelkast. Hak de paprika, peterselie, knoflook, ui en pepers fijn en meng met het gahakt. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in vieren en rol ze uit tot ongeveer 15 cm doorsnede. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Verdeel het vleesmengsel in het midden van het deeg en vouw de uiteindes van het deeg dicht. Bestrijk het deeg van de bovenzijde met het eigeel en zet ze 15 minuten in het midden van de oven.
104 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.