Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Turkse pide

Zelfgemaakte Turkse broodjes gevuld met een pittig gehaktmengsel
 
Ingrediënten
125 gr bloem + voor bestuiven
65 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
Snufje zout
2 eelt olijfolie
110 ml melk
100 gr runder of lamsgehakt
½ rode paprika, in kleine blokjes
Verse peterselie
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 kleine rode peper
3 milde groene pepers (uit pot)
Peper en zout
1 eidooier
1 eelt tomatenpuree uit een blikje
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem en bakmeel samen in een kom. Roer het ei, zout, olijfolie en melk er doorheen totdat er een stevig, beetje plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bestoven werkvlak tot een bal en laat deze 15 minuten rusten in de koelkast. Hak de paprika, peterselie, knoflook, ui en pepers fijn en meng met het gahakt. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in vieren en rol ze uit tot ongeveer 15 cm doorsnede. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Verdeel het vleesmengsel in het midden van het deeg en vouw de uiteindes van het deeg dicht. Bestrijk het deeg van de bovenzijde met het eigeel en zet ze 15 minuten in het midden van de oven.
Beoordeling (67 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes