Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse pide

Zelfgemaakte Turkse broodjes gevuld met een pittig gehaktmengsel
 
Ingrediënten
125 gr bloem + voor bestuiven
65 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
Snufje zout
2 eelt olijfolie
110 ml melk
100 gr runder of lamsgehakt
½ rode paprika, in kleine blokjes
Verse peterselie
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 kleine rode peper
3 milde groene pepers (uit pot)
Peper en zout
1 eidooier
1 eelt tomatenpuree uit een blikje
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem en bakmeel samen in een kom. Roer het ei, zout, olijfolie en melk er doorheen totdat er een stevig, beetje plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bestoven werkvlak tot een bal en laat deze 15 minuten rusten in de koelkast. Hak de paprika, peterselie, knoflook, ui en pepers fijn en meng met het gahakt. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in vieren en rol ze uit tot ongeveer 15 cm doorsnede. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Verdeel het vleesmengsel in het midden van het deeg en vouw de uiteindes van het deeg dicht. Bestrijk het deeg van de bovenzijde met het eigeel en zet ze 15 minuten in het midden van de oven.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×