Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaas met courgette

Lekkere spiesjes van de barbecue met gemarineerde varkenshaas, krieltjes en courgettelinten

Ingredienten
1 dunne courgette
300 gr varkenshaas
 
Marinade:
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamicoazijn
verse blaadjes basilicum
Peper en zout
1 teentje knoflook
 
Materialen
Spiezen geweekt in water
 
Bereiding
Snijd de basilicum en de knoflook fijn en meng met de andere ingrediënten van de marinade. Snijd de varkenshaas in stukken en schep door de marinade. Laat minimaal een half uurtje afgedekt marineren in de koelkast. Gaar de krieltjes voor in de magnetron of kook of stoom ze 10 minuten. Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd met een kaasschaaf of een scherp mes lange dunne plakken er vanaf.
 
varkenshaas met courgette 01varkenshaas met courgette 01varkenshaas met courgette 01varkenshaas met courgette 01 
Prik het uiteinde van een plak courgette aan een spies. Prik er om en om een stuk vlees en een aardappel er aan en rijg de plak courgette er door heen. Ik heb halverwege een tweede plak courgette er aan geregen omdat hij anders te kort was. Bak de spiesjes ca 12 minuten op de bbq.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×