Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaas met truffel

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel
 
Ingrediënten
2 stukken varkenshaas a 250 gr per stuk
2 a 3 verse truffels
3 plakjes pata negra ham
Gedroogde salie
Peper en zout
1 eetl olie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Braad de stukken varkenshaas in ca 2 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en snijd de varkenshaas horizontaal net niet helemaal door. Bestrooi de binnenzijde met een beetje peper en zout. Snijd de plakjes pata negra doormidden en verdeel ze over de binnenzijde van de varkenshaas. Snijd de truffel in dunne plakjes en verdeel deze over de pata negra. Bestrooi daarna met een beetje salie. Klap ze dicht en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven. Controleer daarna of de binnenzijde mooi rosé is.
Dit gerecht is leuk als tapashapje maar kan ook als hoofdgerecht opgediend worden. Houd dan ongeveer 2 stukken per persoon aan.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×