Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Varkenshaas met truffel

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel
 
Ingrediënten
2 stukken varkenshaas a 250 gr per stuk
2 a 3 verse truffels
3 plakjes pata negra ham
Gedroogde salie
Peper en zout
1 eetl olie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Braad de stukken varkenshaas in ca 2 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en snijd de varkenshaas horizontaal net niet helemaal door. Bestrooi de binnenzijde met een beetje peper en zout. Snijd de plakjes pata negra doormidden en verdeel ze over de binnenzijde van de varkenshaas. Snijd de truffel in dunne plakjes en verdeel deze over de pata negra. Bestrooi daarna met een beetje salie. Klap ze dicht en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven. Controleer daarna of de binnenzijde mooi rosé is.
Dit gerecht is leuk als tapashapje maar kan ook als hoofdgerecht opgediend worden. Houd dan ongeveer 2 stukken per persoon aan.
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes