Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Varkenshaas met truffel

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel
 
Ingrediënten
2 stukken varkenshaas a 250 gr per stuk
2 a 3 verse truffels
3 plakjes pata negra ham
Gedroogde salie
Peper en zout
1 eetl olie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Braad de stukken varkenshaas in ca 2 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en snijd de varkenshaas horizontaal net niet helemaal door. Bestrooi de binnenzijde met een beetje peper en zout. Snijd de plakjes pata negra doormidden en verdeel ze over de binnenzijde van de varkenshaas. Snijd de truffel in dunne plakjes en verdeel deze over de pata negra. Bestrooi daarna met een beetje salie. Klap ze dicht en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de oven. Controleer daarna of de binnenzijde mooi rosé is.
Dit gerecht is leuk als tapashapje maar kan ook als hoofdgerecht opgediend worden. Houd dan ongeveer 2 stukken per persoon aan.
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm