Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Heerlijk hoofdgerecht van varkenshaas omwikkeld met spek in een romige pepersaus
 
Ingrediënten
4 varkenshaasmedaillions a 125 gram
8 plakjes ontbijtspek
30 gr boter
30 gr bloem
1 sjalotje, heel fijn genipperd
350 ml runderbouillon van tablet
2 eelt groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)
½ theel mosterd
75 gr creme fraiche
Peper en zout
Vlaamse frieten


Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe. Omwikkel de varkenshaasmedaillions met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillions en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.
 
Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×