Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Heerlijk hoofdgerecht van varkenshaas omwikkeld met spek in een romige pepersaus
 
Ingrediënten
4 varkenshaasmedaillions a 125 gram
8 plakjes ontbijtspek
30 gr boter
30 gr bloem
1 sjalotje, heel fijn genipperd
350 ml runderbouillon van tablet
2 eelt groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)
½ theel mosterd
75 gr creme fraiche
Peper en zout
Vlaamse frieten


Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe. Omwikkel de varkenshaasmedaillions met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillions en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.
 
Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette