Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Heerlijk hoofdgerecht van varkenshaas omwikkeld met spek in een romige pepersaus
 
Ingrediënten
4 varkenshaasmedaillions a 125 gram
8 plakjes ontbijtspek
30 gr boter
30 gr bloem
1 sjalotje, heel fijn genipperd
350 ml runderbouillon van tablet
2 eelt groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)
½ theel mosterd
75 gr creme fraiche
Peper en zout
Vlaamse frieten


Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe. Omwikkel de varkenshaasmedaillions met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillions en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.
 
Beoordeling (50 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal