Vegetarische groentesoep

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui fijn. Verhit een soeppan en verhit hierin een beetje boter of margarine. Fruit de ui een paar minuutjes. Snijd de wortels in dunne plakjes of als je grote wortels hebt in blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Voeg de wortel en paprika toe aan de ui en bak een paar minuten mee.

  2. Voeg dan ook de gesneden prei toe en roerbak een minuutje mee. Giet dan het water erbij en kruimel de bouillon blokje(s) er bij. Zelf gebruik ik meestal 1 blokje op 1 liter i.p.v. een halve liter en voeg ik eventueel zelf nog een beetje peper en zout toe op het laatst. Anders vind ik de soep vaak iets te zout maar dat is een persoonlijke smaak. Voeg het laurierblaadje toe en wat grof gehakte selderij.

  3. Breng de groentesoep aan de kook en voeg na 10 minuten de vermicelli toe en kook nog eens 5 minuten door. Breng eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep bijvoorbeeld met wat brood.

Heeft het gesmaakt?
180 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!