Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische mini loempia’s

Lekkere knapperige mini loempia's met mihoen, wortel en champignons met frisse gember

 
Ingrediënten
5 bladen filodeeg of loempiavellen
50 gr mihoen
50 gr tauge
50 gr peen julienne
50 gr champignons
1 eelt ketjap
Verse koriander
Klein stukje verse gember (a 10 gr)
Peper en zout
1 theel maizena
 
Loempiasaus
6 eelt tomatenketchup
3 eelt ketjap manis
1 eelt chilisaus
 
Materialen
Pan met frituurvet
 
Bereiding
Laat het folodeeg of de loempiavellen ontdooien. Leg de mihoen 2 minuten in kokend heet water en giet dan goed af. Snijd de champignons en koriander fijn en meng in een kom met de tauge, peen julliene en de mihoen. Schil en rasp de gember en voeg toe aan de groenten. Breng het mengsel op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de loempiavellen in 4 stukken zodat er 4 kleine vierkantjes ontstaan. Leg de velletjes die je nog niet gebruikt onder een vochtige en schone theedoek. Leg een velletje met de punt naar beneden. Leg onegveer een kleine eelt vulling in het midden. Klap de 2 buitenste punten naar binnen en rol de loempia naar boven op. Meng een beetje water megt de maizena en gebruik dit als een soort lijm om het laatste puntje van het vel goed dicht te plakken. Herhaal dit totdat alles op is. Verwarm het frituur vet naar ongeveer 180 graden en bak de loempia’s goudbruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met de saus.
 
Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst