Maak zelf je eigen Thaise rode curry pasta met dit recept en combineer het met runderreepjes en mango
Ingrediënten
400 gr runderreepjes
1 mango
200 gr peultjes
250 ml kokosmelk
Bosje verse koriander
Rijst om er bij te serveren
Rode curry:
1 sjalotje
3 knoflook
2 rode peper (+1 voor garnering)
1 stokje citroengras
Rasp en sap van 1 limoen
stukje gember
snufje komijn
1 eetlepel vissaus
1 theelepel suiker
Materialen
Keukenmachine of vijzel
Bereiding
Verwijder het buitenste gedeelte van het citroengras en snijd het binnenste fijn. Schil de gember en snijd samen met de knoflook, rode peper en sjalot in stukjes. Doe alle ingredienten voor de rode curry in een vijzel of een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een rood papje.
Verhit een beetje olie in een pan en bak het vlees rondom aan. Voeg ongeveer 3 eetlepels van de rode curry toe (meer kan ook voor een pittigere smaak) en roer dit door elkaar. Giet de kokosmelk er bij en verhit het mengsel. Als het mengsel prutteld voeg je de peultjes toe en laat je deze 3 minuten meekoken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes. Serveer het curry gerecht met wat verse koriander, reepjes mango en wat ringetjes rode peper. Dit recept smaakt lekker met rijst.