Video: vietnamese spring rolls

Verse vegetarische loempia's gemaakt van rijstvellen, gevuld met groente, noedels en omelet
Ingrediënten 
20 rijstvellen (te koop bij de toko of AH)
3 eieren
verse takjes koriander, fijngehakt
1 rode paprika
100 gr tauge
paar worteltjes
50 gr glasnoedels (of mihoen)
Dip:
20 ml sojasaus
½ rode peper
1 eetlepel pinda’s, fijngehakt
1 limoen
 
Bereiding
kluts de eieren en de koriander door elkaar en bak er in een koekenpan een omelet van. Snijd de omelet in dunne reepjes. Snijd ook de paprika en wortel in dunne reepjes. Laat de glasnoodels een paar min weken in heet water en spoel daarna af.
Neem een kom met warm water en week een rijstvel hier 30 sec in. Leg het vel op een plank of op een bord. Om plakken van de vellen tegen te gaan kun je ook een schone vochtige theedoek gebruiken als ondergrond. Verdeel wat van de glasnoedels, wortel, paprika, tauge en omelet in het midden van het vel. Gebruik niet te veel vulling. Sla een zijde van het rijstvel over de vulling en vouw ook de zijkanten naar binnen (enveloppe vorm). Rol de springroll verder op en leg op een bord.
Hak voor de saus de halve rode peper heel fijn. Pers de limoen uit boven de sojasaus. Voeg de rode peper en de pinda’s toe. Serveer de springrolls met de sojasaus en dippen maar!
Tip: vul ze ook eens met kip, garnalen, kokos of komkommer. Afhankelijk van de vulling kun je ze ongeveer 1 dag afgedekt bewaren in de koelkast. Zorg dat ze elkaar niet aanraken anders gaan ze aan elkaar plakken, gebruik eventueel een stukje folie om er tussen te leggen.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
114 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.