Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met couscous korstje

Probeer eens deze heerlijke kabeljauw met een krokant korstje van couscous en peterselie

Ingrediënten
4 stukken kabeljauw a 100 gr
1 groot ei
50 gr bloem
150 gr couscous
½ groentebouillon blokje
Verse peterselie
1 citroen
Verse peterselie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Knijp de citroen uit boven de kabeljauw. Breng 150 ml water aan de kook en los de halve bouillontablet op. Giet de bouillon over de couscous en laat 3 min wellen en roer daarna met een vork even goed door. Hak de peterselie fijn en meng door de couscous. Maak 3 bordjes, een met bloem, een met een losgeklopt ei en een met de couscous. Paneer de vis ook in deze volgorde. Bij de laatste stap druk je de couscous goed aan op de kabeljauw zodat de korst goed blijft zitten. Bestrijk een ovenschaal met een beetje olijfolie of bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de kabeljauw ongeveer 15 min in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis. Lekker met een salade of Marokkaanse groenten.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×