Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met couscous korstje

Probeer eens deze heerlijke kabeljauw met een krokant korstje van couscous en peterselie

Ingrediënten
4 stukken kabeljauw a 100 gr
1 groot ei
50 gr bloem
150 gr couscous
½ groentebouillon blokje
Verse peterselie
1 citroen
Verse peterselie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Knijp de citroen uit boven de kabeljauw. Breng 150 ml water aan de kook en los de halve bouillontablet op. Giet de bouillon over de couscous en laat 3 min wellen en roer daarna met een vork even goed door. Hak de peterselie fijn en meng door de couscous. Maak 3 bordjes, een met bloem, een met een losgeklopt ei en een met de couscous. Paneer de vis ook in deze volgorde. Bij de laatste stap druk je de couscous goed aan op de kabeljauw zodat de korst goed blijft zitten. Bestrijk een ovenschaal met een beetje olijfolie of bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de kabeljauw ongeveer 15 min in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis. Lekker met een salade of Marokkaanse groenten.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.