Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met pesto en groente

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Ingrediënten
4 eelt rode pesto
2 uien
2 eelt paneermeel
Verse basilicum, gesneden
4 visfilet, bv pangafilet of tilapia
2 eetl citroensap
1 grote courgette
5 tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1 theel tijm
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Hak 1 ui heel fijn en meng met de pesto, paneermeel en de helft van de basilicum. Snijd de andere ui in wat grovere stukken en de courgette en tomaten in plakken. Hak de knoflook fijn en fruit kort aan in de olijfolie. Voeg de grofgesneden ui, helft van de basilicum en courgette toe en bak 3 minuten mee. Voeg 1 minuut de tomaat en tijm toe en breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep de groente in een ovenschaal en leg de visfilets er op. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout. Schep het pestomengsel op de vis en smeer een beetje uit. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Controleer of de vis goed gaar is en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of puree.
 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×