Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vis met pesto en groente

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Ingrediënten
4 eelt rode pesto
2 uien
2 eelt paneermeel
Verse basilicum, gesneden
4 visfilet, bv pangafilet of tilapia
2 eetl citroensap
1 grote courgette
5 tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1 theel tijm
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Hak 1 ui heel fijn en meng met de pesto, paneermeel en de helft van de basilicum. Snijd de andere ui in wat grovere stukken en de courgette en tomaten in plakken. Hak de knoflook fijn en fruit kort aan in de olijfolie. Voeg de grofgesneden ui, helft van de basilicum en courgette toe en bak 3 minuten mee. Voeg 1 minuut de tomaat en tijm toe en breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep de groente in een ovenschaal en leg de visfilets er op. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout. Schep het pestomengsel op de vis en smeer een beetje uit. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Controleer of de vis goed gaar is en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of puree.
 
 
Beoordeling (130 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread