Vis met pesto en groente

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Ingrediënten
4 eelt rode pesto
2 uien
2 eelt paneermeel
Verse basilicum, gesneden
4 visfilet, bv pangafilet of tilapia
2 eetl citroensap
1 grote courgette
5 tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1 theel tijm
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Hak 1 ui heel fijn en meng met de pesto, paneermeel en de helft van de basilicum. Snijd de andere ui in wat grovere stukken en de courgette en tomaten in plakken. Hak de knoflook fijn en fruit kort aan in de olijfolie. Voeg de grofgesneden ui, helft van de basilicum en courgette toe en bak 3 minuten mee. Voeg 1 minuut de tomaat en tijm toe en breng op smaak met flink wat peper en zout. Schep de groente in een ovenschaal en leg de visfilets er op. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout. Schep het pestomengsel op de vis en smeer een beetje uit. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Controleer of de vis goed gaar is en serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of puree.
 
 
206 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!