Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met pesto en parmaham

Vis met pesto gewikkeld in parmaham met groene asperges, super simpel om te maken en heel erg lekker!

Ingredienten
2 stukken witvis
6 plakjes parmaham
2 eetlepels pesto
citroensap
250 gr groene asperges
peper en zout
olie om in te bakken
1 a 2 eetlepels parmezaanse kaas
 
Bereiding
Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Besmeer de bovenzijde met een laagje pesto. Wikkel per vis 3 plakken ham er om heen (de onderzijde sluit waarschijnlijk niet helemaal aan maar dat is niet erg). Snijd de uiteinden van de asperges van ca 2 cm er af. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 5 minuten gaar.
 
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
Giet ze af en houd ze warm in de pan of onder een deksel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de vis eerst aan de onderzijde in 2 minuten krokant. Bak daarna ook nog 2 a 3 minuten aan de andere zijde totdat de vis gaar is. Serveer de asperges met het stukje vis in ham en bestrooi met wat kaas. Lekker met aardappelpuree of frites bijvoorbeeld. 
 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×