Vis met pesto en parmaham

Vis met pesto gewikkeld in parmaham met groene asperges, super simpel om te maken en heel erg lekker!

Ingredienten
2 stukken witvis
6 plakjes parmaham
2 eetlepels pesto
citroensap
250 gr groene asperges
peper en zout
olie om in te bakken
1 a 2 eetlepels parmezaanse kaas
 
Bereiding
Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Besmeer de bovenzijde met een laagje pesto. Wikkel per vis 3 plakken ham er om heen (de onderzijde sluit waarschijnlijk niet helemaal aan maar dat is niet erg). Snijd de uiteinden van de asperges van ca 2 cm er af. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 5 minuten gaar.
 
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
vis met pesto en serranoham 01
Giet ze af en houd ze warm in de pan of onder een deksel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de vis eerst aan de onderzijde in 2 minuten krokant. Bak daarna ook nog 2 a 3 minuten aan de andere zijde totdat de vis gaar is. Serveer de asperges met het stukje vis in ham en bestrooi met wat kaas. Lekker met aardappelpuree of frites bijvoorbeeld. 
 

 

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.