Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visgehakt uit de oven

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  
Ingrediënten
1 pak koolvis uit de diepvries a 400 gram
100 gr ontbijtspek
2 uien
2 eieren
Klontje boter
3 teentjes knoflook
150 gr geraspte kaas
5 eetlepels paneermeel
1 theelepels paprikapoeder
1 theelepels basilicum
Peper en zout
Bosje verse peterselie
 
Materiaal
Ovenschotel
 
Bereiding
Ontdooi de vis. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout aan de kook. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de uien, spek en knoflook klein en bak 5 minuten in de boter aan. Meng dit met de vis en voeg de geraspte kaas, 3 eetlepels paneermeel, eieren, helft van de peterselie en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Vet een ovenschaal in en schep het visgehakt er in. Bestrooi met resterende paneermeel. Zet 30 min in de oven en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met bijvoorbeeld een salade of sperziebonen.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.