Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visgehakt uit de oven

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  

Ingrediënten
1 pak koolvis uit de diepvries a 400 gram 
100 gr ontbijtspek
2 uien 
2 eieren 
Klontje boter
3 teentjes knoflook
150 gr geraspte kaas
5 eetl paneermeel
1 theel paprikapoeder
1 theel basilicum
Peper en zout
Bosje verse peterselie
 
Materiaal
Ovenschotel
 
Bereiding
Ontdooi de vis. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout aan de kook. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de uien, spek en knoflook klein en bak 5 minuten in de boter aan. Meng dit met de vis en voeg de geraspte kaas, 3 eelt paneermeel, eieren, helft van de peterselie en de kruiden toe en meng dit god door elkaar. Vet een ovenschaal in en schep het visgehakt er in. Bestrooi met resterende paneermeel. Zet 30 min in de oven en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met bijvoorbeeld een salade of sperziebonen. 
 
Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette