Visgehakt uit de oven

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  
Ingrediënten
1 pak koolvis uit de diepvries a 400 gram
100 gr ontbijtspek
2 uien
2 eieren
Klontje boter
3 teentjes knoflook
150 gr geraspte kaas
5 eetlepels paneermeel
1 theelepels paprikapoeder
1 theelepels basilicum
Peper en zout
Bosje verse peterselie
 
Materiaal
Ovenschotel
 
Bereiding
Ontdooi de vis. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout aan de kook. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de uien, spek en knoflook klein en bak 5 minuten in de boter aan. Meng dit met de vis en voeg de geraspte kaas, 3 eetlepels paneermeel, eieren, helft van de peterselie en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Vet een ovenschaal in en schep het visgehakt er in. Bestrooi met resterende paneermeel. Zet 30 min in de oven en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met bijvoorbeeld een salade of sperziebonen.
38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.