Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visgehakt uit de oven

Probeer eens deze heerlijke ovenschotel met vis, peterselie en ontbijtspek onder een krokant korstje.  
Ingrediënten
1 pak koolvis uit de diepvries a 400 gram
100 gr ontbijtspek
2 uien
2 eieren
Klontje boter
3 teentjes knoflook
150 gr geraspte kaas
5 eetlepels paneermeel
1 theelepels paprikapoeder
1 theelepels basilicum
Peper en zout
Bosje verse peterselie
 
Materiaal
Ovenschotel
 
Bereiding
Ontdooi de vis. Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout aan de kook. Voeg de vis toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de uien, spek en knoflook klein en bak 5 minuten in de boter aan. Meng dit met de vis en voeg de geraspte kaas, 3 eetlepels paneermeel, eieren, helft van de peterselie en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Vet een ovenschaal in en schep het visgehakt er in. Bestrooi met resterende paneermeel. Zet 30 min in de oven en garneer met de overgebleven peterselie. Lekker met bijvoorbeeld een salade of sperziebonen.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×