Vispakketje met kokos

Heerlijke papillotte met gestoomde vis en groente in een milde currysaus met kokos
 
Ingrediënten
4 witvis filet (bv tilapia of kabeljauw)
2 limoenen
Peper en zout
1 teentje knoflook, geperst
100 ml kokosmelk
1 eetl rode currypasta
1 courgette
1 rode paprika
2 worteltjes
200 gr erwtjes (diepvries of vers)
1 eetl olijfolie
Bosje verse peterselie
2 eetl geraspte kokos
300 gr rijst
 
Materialen
Rol bakpapier of aluminiumfolie
Touw
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Dep de vis droog. Rasp de schil en knijp het sap uit van 1 limoen en meng dit met elkaar. Besmeer de vis met het limoen mengsel en bestrooi met peper en zout en laat ondertussen marineren. Roer de kokosmelk met de rode curry en het uitgeperste teentje knoflook door elkaar. Snijd de groenten in stukjes en reepjes, bestrooi met peper en zout en bak deze in een beetje olijfolie een minuut of 5 in een grote pan. Leg de vis op een groot stuk bakpapier. Verdeel een beetje van de kokos-currysaus er over. Schep wat van de groente op en naast de vis. Bestrooi met een beetje geraspte kokos en garneer met een schijfje limoen en een takje verse peterselie. Vouw de pakketjes aan de bovenzijde goed dicht en druk de randen goed in elkaar. Bind de uiteindes met een touwtje goed dicht. Leg de vis 20 minuten in de oven. De vis wordt nu gaar gestoomd en de smaken van de kruiden en groente mengen zich met elkaar. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Serveer de vispakketjes met een schepje rijst.
 

  

 
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.