Vispakketjes met wortel en garnalen

Gezond pakketje uit de oven met wortel, courgette en een stukje vis met dillepesto en garnaaltjes

Ingrediënten 
400 gr wortel
2 courgettes
150 gr garnalen
1 citroen
700 gr witvis (bijvoorbeeld pangasius)
50 gr pijnboompitten, geroosterd
 
Dille pesto:
20 gr verse dille
40 gr parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Doe de dille, parmezaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een gladde pesto.
 
zalm met spek 04
zalm met spek 04
zalm met spek 04
Rasp of snijd de wortel en courgette julienne (in dunne reepjes). Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht en verdeel daar 1/6 van de wortel en courgette over. Leg een stuk vis er op en besmeer de bovenzijde met de dillepesto. Snijd de citroen in schijfjes en leg op de vis.
 
vispakketje 01
vispakketje 01
vispakketje 01
Verdeel wat garnaaltjes en pijnboompitten er over en bestrooi met een beetje peper en zout. Vouw de vispakketjes dicht en leg ze op een bakplaat. Zet ze 15 tot 20 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis). Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 
43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.