Vispakketjes met wortel en garnalen

Gezond pakketje uit de oven met wortel, courgette en een stukje vis met dillepesto en garnaaltjes

Ingrediënten 
400 gr wortel
2 courgettes
150 gr garnalen
1 citroen
700 gr witvis (bijvoorbeeld pangasius)
50 gr pijnboompitten, geroosterd
 
Dille pesto:
20 gr verse dille
40 gr parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Doe de dille, parmezaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een gladde pesto.
 
zalm met spek 04
zalm met spek 04
zalm met spek 04
Rasp of snijd de wortel en courgette julienne (in dunne reepjes). Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht en verdeel daar 1/6 van de wortel en courgette over. Leg een stuk vis er op en besmeer de bovenzijde met de dillepesto. Snijd de citroen in schijfjes en leg op de vis.
 
vispakketje 01
vispakketje 01
vispakketje 01
Verdeel wat garnaaltjes en pijnboompitten er over en bestrooi met een beetje peper en zout. Vouw de vispakketjes dicht en leg ze op een bakplaat. Zet ze 15 tot 20 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis). Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 
41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.