Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Waldorf salade

Deze frisse salade met bleekselderij en appel komt oorspronkelijk uit New York

Ingredienten
1 bos bleekselderij
ca 300 gr druiven, gehalveerd
100 gr walnoten
2 appels
150 gr sla
citroensap
 
Dressing:
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
scheutje olijfolie
 
Bereiding
Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller. Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven.
 
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus. Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade. Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×