Waldorf salade

Deze frisse salade met bleekselderij en appel komt oorspronkelijk uit New York

Ingredienten
1 bos bleekselderij
ca 300 gr druiven, gehalveerd
100 gr walnoten
2 appels
150 gr sla
citroensap
 
Dressing:
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
scheutje olijfolie
 
Bereiding
Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller. Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven.
 
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus. Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade. Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing.
 
150 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.