Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Waldorf salade

Deze frisse salade met bleekselderij en appel komt oorspronkelijk uit New York

Ingredienten
1 bos bleekselderij
ca 300 gr druiven, gehalveerd
100 gr walnoten
2 appels
150 gr sla
citroensap
 
Dressing:
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
scheutje olijfolie
 
Bereiding
Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller. Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven.
 
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
waldorf salade 01
Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus. Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade. Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×