Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Watermeloen carpaccio

Frisse vegetarische carpaccio van plakken watermeloen met mozzarella en basilicum

Ingredienten
1 mini watermeloen (of ½ grote)
2 bollen mozzarella
Handja sla
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 limoen
1 eetlepel balsamico creme (of azijn)
scheutje olijfolie
2 sneetjes brood (of zakje croutons)
paar blaadjes verse basilicum
 
Bereiding
Snijd de sneetjes brood in blokjes en bak deze in een pannetje in 3 minuten krokant. Hak het middelste gedeelte van de mini watermeloen met een scherp mes in dunne plakken van ca ½ tot 1 cm dikte. Snijd met een ronde beweging de schil van de plakken. Verdeel de plakken watermeloen mooi op een bord. Als je een grote watermeloen gebruikt kun je deze ook i.p.v. ronde plakken in partjes snijden en deze verdelen op een bord.
 
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de watermeloen. Leg een handje sla er op. Klop de olijfolie, limoensap en balsamico creme door elkaar in een kommetje en besprenkel de meloen en sla hiermee. Bestrooi het bord met pijnboompitten, basilicum en de croutons.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×