Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Watermeloen carpaccio

Frisse vegetarische carpaccio van plakken watermeloen met mozzarella en basilicum

Ingredienten
1 mini watermeloen (of ½ grote)
2 bollen mozzarella
Handja sla
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 limoen
1 eetlepel balsamico creme (of azijn)
scheutje olijfolie
2 sneetjes brood (of zakje croutons)
paar blaadjes verse basilicum
 
Bereiding
Snijd de sneetjes brood in blokjes en bak deze in een pannetje in 3 minuten krokant. Hak het middelste gedeelte van de mini watermeloen met een scherp mes in dunne plakken van ca ½ tot 1 cm dikte. Snijd met een ronde beweging de schil van de plakken. Verdeel de plakken watermeloen mooi op een bord. Als je een grote watermeloen gebruikt kun je deze ook i.p.v. ronde plakken in partjes snijden en deze verdelen op een bord.
 
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
meloen carpaccio 01
Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de watermeloen. Leg een handje sla er op. Klop de olijfolie, limoensap en balsamico creme door elkaar in een kommetje en besprenkel de meloen en sla hiermee. Bestrooi het bord met pijnboompitten, basilicum en de croutons.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×