Wintersalade

Recept voor een smakelijke wintersalade met ingrediënten uit het seizoen. Een heerlijke combinatie van rode kool, sinaasappel, walnoten en geitenkaas. De gekarameliseerde ui en honing-citroendressing maken het helemaal af.

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ringen ui samen met de honing ca. 10 minuten op middel tot laag vuur tot de ui wat gekarameliseerd is.

  2. Snijd de kool fijn met een groot scherp mes en doe deze in een grote saladeschaal. Je kunt de rode kool in hele dunne reepjes snijden of helemaal fijnhakken. Voeg de peen julienne en veldsla toe aan de rode kool.

  3. Snijd eerst de boven- en onderkant van de sinaasappel af en verwijder vervolgens met een scherp mes de schil en het witte gedeelte. Snijd daarna langs beide zijden van de vliesjes om de partjes sinaasappel er voorzichtig tussenuit te halen. Schik de partjes sinaasappel over de salade.

  4. Verdeel de gebakken ui en de gehakte walnoten over de salade. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze gelijkmatig over de salade.

  5. Maak de dressing door het citroensap, de olijfolie, peper, zout, tijm en honing goed te mengen. Proef en pas de smaak aan naar wens.

  6. Besprenkel de dressing over de salade net voordat je het serveert, zodat alles vers en knapperig blijft.

  7. Deze salade met ingrediënten uit het seizoen is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij een winterse maaltijd.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!