Wintersalade met rode kool

Gezonde en smaakvolle winterse salade met rucola, rode kool, sinaasappel en pecannoten
Ingredienten
75 gr rucola
150 gr gesneden rode kool
70 gr ongezouten pecannoten
3 sinaasappels
4 eetl rozijnen
125 gr blauwe kaas, in kleine blokjes
 
Dressing:
1 eetl honing
1 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
Peper en zout
 
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd een klein stukje van de boven en onderzijde van de sinaasappel en zet hem daarna neer op een snijplank. Snijd met een scherp met de schil (inclusief witte velletjes) van boven naar onder er af. Snijd daarna langs de vliesjes de sinaasappelpartjes er uit. Schep in een kom de rode kool, rozijnen en pecannoten door de rucola. Giet de dressing er over en schep goed door. Verdeel de salade over 4 bordjes en verdeel de sinaasappelpartjes en kaas er over.
 
Vind je blauwe kaas een te sterke smaak hebben dan kun je ook geitenkaas of andere kaas nemen.
56 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.