Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Winterse aardappel wortelsoep

Deze gezonde soep boordevol groenten is een stevige kost die heerlijk smaakt op een koude dag
Ingrediënten 
500 gr aardappels, kruimig
500 gr wortel
1 grote prei
1 ui
1400 ml water
2 groentebouillon blokjes
eventueel peper en zout
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de aardappels en schrap als nodig is de wortels. Breng het water met de bouillonblokjes in een grote pan aan de kook. Snijd de aardappels, wortel en ui in stukken en kook in ongeveer 15 tot 20 min gaar. Pureer de soep met de staafmixer fijn.
 
aardappel wortelsoep 01
aardappel wortelsoep 01
aardappel wortelsoep 01
De soep moet vrij dik zijn maar als je hem te dik vindt kun je ook een beetje water toevoegen. Snijd de prei in dikke ringen en spoel goed af. Voeg de prei toe aan de soep en laat nog 10 tot 15 min met deksel zachtjes koken. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Tip: de volgende dag is de soep nog lekkerder
Beoordeling (107 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel