Witte chocolade dessert met frambozen

Heerlijk zoet kerstdessert voor jong en oud; krokante bakjes met witte chocolade en frambozen vulling 

Ingrediënten
200 gr bloem (en voor te bestuiven)
90 gr boter
90 gr suiker
1 ei
Snufje zout
Boter om in te vetten
 
Vulling:
120 gr witte chocolade (met of zonder gepofte rijst)
4 eelt frambozen jam
75 ml slagroom
Verse frambozen
 
Materialen
Deegroller
Bakpapier
Steunvulling
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker, het ei en een snufje zout en klop met een garde goed door. Doe beetje bij beetje de bloem er bij en meng met een houten lepel verder door. Snijd de boter in kleine stukjes en meng ook onder het deeg en kneed goed door met je handen. Laat het 10 minuten afkoelen in de koelkast. Bestuif het aanrecht of tafel met wat bloem en rol het deeg uit. Vet de vormpjes in en bekleed deze met het zanddeeg. Leg een stukje bakpapier op de vormpjes en vul met steunvulling (droge spliterwten, peulvruchten of linzen bijvoorbeeld). Zet de vormtjes ongeveer 15 min in de oven. Smelt ondertussen de witte chocolade met de slagroom au bain marie of in de magnetron en roer goed door. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en laat de gebaksvormpjes een beetje afkoelen. Bestrijk de bodem met frambozenjam en vul ze verder met de witte chocolade. Zet ze een half uurtje in de koelkast en beleg met de verse frambozen en versier ze eventueel met zilveren balletjes of andere decoratie om er een  kersttintje aan te geven. Zet ze nog een uurtje in de koelkast zodat de chocolade nog wat stijver wordt.
 
32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.