Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witte chocolademouse

Lekkere combi van mierzoete witte chocolademousse met frisse mandarijnen

Ingrediënten
200 gr witte chocolade
200 ml slagroom
3 eiwitten
1 gelatineblaadje
Snufje zout
Zwarte peper uit molen
4 mandarijnen
150 ml verse sinaasappelsap
50 gr suiker
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Hak of breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met 100 ml slagroom au bain marie. Leg het gelatineblaadje in koud water en laat even weken. Knijp uit en roer door de warme chocolade. Klop de eiwitten samen met een snufje zout in een schone kom met ontvette kloppers stijf. Mix de rest van de slagroom in een andere kom net niet helemaal stijf en roer deze door de gesmolten chocolade. Schep daarna de opgeklopte eiwitten er luchtig door. Hoe langer je roert hoe minder luchtig de mousse word. Zet de kom met chocolademousse minimaal 2 uur in een goed gekoelde koelkast. Vlak voordat de mousse klaas is pel je de mandarijnen en verwijder je de witte vliesjes. Breng het sinaasappelsap samen met de suiker aan de kook en laat zachtjes inkoken. Voeg de mandarijnen en een beetje zwarte peper toe. Schep de mandarijnen met de siroop op bordjes en schep 2 mooie lepels chocolademousse er op.   
 
 
 
Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel