Wrap met kip en granaatappelpitjes
Niet alleen een feestje op je bord maar ook een heerlijke smaak combinatie uit het Midden Oosten
Ingrediënten
4 (volkoren) wraps
1 rode ui
4 kipfilets
2 eetlepels Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
120 gr granaatappelpitten
3 eetl granaatappelazijn
1/2 eetl honing
50 gr sla (bv rucola)
4 eetl olijfolie
250 gr dikke griekse yoghurt
bosje verse munt
snufje peper en zout
Bereiding
Meng de Ras el Hanout kruiden met de olijfolie tot een dunne pasta. Bestrijk de kipfilets hier mee. Je kunt ze nog afgedekt laten marineren maar ook direct bakken. Bestrooi ze ook met een beetje zout. Verhit een of twee koekenpannen en bak de kip in ongeveer 15 min aan beide kanten mooi bruin.








Bereid de wraps volgens de verpakking. Leg de wraps op een bord en verdeel wat sla er over. Check of de kip goed gaar is en haal ze uit de pan. Snijd de kip in plakjes en verdeel met een beetje ui over de sla. Besprenkel met het mengsel van granaatappelazijn en schep wat frisse yoghurt en wat granaatappelpitten er op.
Voor een kleine eter is 1 wrap voldoende, een grote eter kan er waarschijnlijk wel 1,5 of 2 op. Voor dit gebruikte ik granaatappelazijn van Pure Food Pure Taste maar is ook verkrijgbaar bij o.a. Oil & Vinegar en Eko Plaza.
Dit gerecht is afgeleid van een recept uit het boek Persiana.