Wrap met kip en granaatappelpitjes

Niet alleen een feestje op je bord maar ook een heerlijke smaak combinatie uit het Midden Oosten

Ingrediënten 
4 (volkoren) wraps
1 rode ui
4 kipfilets
2 eetlepels Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
120 gr granaatappelpitten
3 eetl granaatappelazijn
1/2 eetl honing
50 gr sla (bv rucola)
4 eetl olijfolie
250 gr dikke griekse yoghurt
bosje verse munt
snufje peper en zout
 
Bereiding
Meng de Ras el Hanout kruiden met de olijfolie tot een dunne pasta. Bestrijk de kipfilets hier mee. Je kunt ze nog afgedekt laten marineren maar ook direct bakken. Bestrooi ze ook met een beetje zout. Verhit een of twee koekenpannen en bak de kip in ongeveer 15 min aan beide kanten mooi bruin.
 
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
Hak de rode ui in ringetjes en bak de laatste 2 minuten mee met de kip. Meng, terwijl je de kip bakt, de granaatappelazijn en de honing in een kommetje. Hak de munt grof en meng in een apart kommetje met een snufje peper.
 
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
wrap met arabische kip 01
Bereid de wraps volgens de verpakking. Leg de wraps op een bord en verdeel wat sla er over. Check of de kip goed gaar is en haal ze uit de pan. Snijd de kip in plakjes en verdeel met een beetje ui over de sla. Besprenkel met het mengsel van granaatappelazijn en schep wat frisse yoghurt en wat granaatappelpitten er op.
 
Voor een kleine eter is 1 wrap voldoende, een grote eter kan er waarschijnlijk wel 1,5 of 2 op. Voor dit gebruikte ik granaatappelazijn van Pure Food Pure Taste maar is ook verkrijgbaar bij o.a. Oil & Vinegar en Eko Plaza.
 
Dit gerecht is afgeleid van een recept uit het boek Persiana.
 
5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.