Zalm gemarineerd in rode biet

Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner
Ingrediënten 
4 kleine zalmfilets (of 2 grote)
500 gr rode biet (voorgekookt)
½ citroen
1 theelepel gedroogde of verse dillev
200 gr zeekraal
Handje verse spinazie
Bosje peterselie
125 gr cherrytomaatjes
200 ml olijfolie
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine
Blender
 
Bereiding
Rasp en pers de halve citroen. Meng de rode biet samen met de dille en het citroensap + rasp in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel het rode bieten mengsel erover. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
 
zalm_met_zeekraal_01
zalm_met_zeekraal
serranoham rolletjes 01
zalm_met_zeekraal
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidenolie door de spinazie, peterselie (zonder takjes) en olijfolie te pureren in de blender. Wrijf door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Leg kleine tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 5 minuten tot ze warm zijn.
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes en leg op een bord, verhit olijfolie in een pan en bak de zeekraal knapperig in 2 minuten. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Leg de tomaatjes erbij en besprenkel met de kruidenolie.
 
Tip: voor een snelle variant kun je ook bietensap gebruiken i.p.v. verse bieten pureren.
 
97 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.