Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm gemarineerd in rode biet

Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner

Ingrediënten 
4 kleine zalmfilets (of 2 grote)
500 gr rode biet (voorgekookt)
½ citroen
1 theel gedroogde dille
200 gr zeekraal
Handje verse spinazie
Bosje peterselie
200 ml olijfolie
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine
Blender
 
Bereiding
Rasp en pers de halve citroen. Meng de rode biet samen met de dille en het citroensap + rasp in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel het rode bieten mengsel erover. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
 
zalm_met_zeekraal_01
zalm_met_zeekraal
serranoham rolletjes 01
zalm_met_zeekraal
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidenolie door de spinazie, peterselie (zonder takjes) en olijfolie te pureren in de blender. Wrijf door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Leg kleine tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 5 minuten tot ze warm zijn.
 
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes en leg op een bord, verhit olijfolie in een pan en bak de zeekraal knapperig in 2 minuten. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Leg de tomaatjes erbij en besprenkel met de kruidenolie.

 

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel