Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm gemarineerd in rode biet

Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner
Ingrediënten 
4 kleine zalmfilets (of 2 grote)
500 gr rode biet (voorgekookt)
½ citroen
1 theelepel gedroogde of verse dillev
200 gr zeekraal
Handje verse spinazie
Bosje peterselie
125 gr cherrytomaatjes
200 ml olijfolie
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine
Blender
 
Bereiding
Rasp en pers de halve citroen. Meng de rode biet samen met de dille en het citroensap + rasp in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel het rode bieten mengsel erover. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
 
zalm_met_zeekraal_01
zalm_met_zeekraal
serranoham rolletjes 01
zalm_met_zeekraal
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidenolie door de spinazie, peterselie (zonder takjes) en olijfolie te pureren in de blender. Wrijf door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Leg kleine tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 5 minuten tot ze warm zijn.
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes en leg op een bord, verhit olijfolie in een pan en bak de zeekraal knapperig in 2 minuten. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Leg de tomaatjes erbij en besprenkel met de kruidenolie.
 
Tip: voor een snelle variant kun je ook bietensap gebruiken i.p.v. verse bieten pureren.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×