Zalm gemarineerd in rode biet
Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner
Vind je dit leuk?
Ingrediënten
4 kleine zalmfilets (of 2 grote)
500 gr rode biet (voorgekookt)
½ citroen
1 theelepel gedroogde of verse dillev
200 gr zeekraal
Handje verse spinazie
Bosje peterselie
125 gr cherrytomaatjes
200 ml olijfolie
peper en zout
Materialen
Keukenmachine
Blender
Bereiding
Rasp en pers de halve citroen. Meng de rode biet samen met de dille en het citroensap + rasp in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel het rode bieten mengsel erover. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.




Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidenolie door de spinazie, peterselie (zonder takjes) en olijfolie te pureren in de blender. Wrijf door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Leg kleine tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 5 minuten tot ze warm zijn.
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes en leg op een bord, verhit olijfolie in een pan en bak de zeekraal knapperig in 2 minuten. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Leg de tomaatjes erbij en besprenkel met de kruidenolie.
Tip: voor een snelle variant kun je ook bietensap gebruiken i.p.v. verse bieten pureren.
102 stemmen
Bedankt voor je stem!