Zalm gemarineerd in rode biet

Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner
Ingrediënten 
4 kleine zalmfilets (of 2 grote)
500 gr rode biet (voorgekookt)
½ citroen
1 theelepel gedroogde of verse dillev
200 gr zeekraal
Handje verse spinazie
Bosje peterselie
125 gr cherrytomaatjes
200 ml olijfolie
peper en zout
 
Materialen
Keukenmachine
Blender
 
Bereiding
Rasp en pers de halve citroen. Meng de rode biet samen met de dille en het citroensap + rasp in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel het rode bieten mengsel erover. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
 
zalm_met_zeekraal_01
zalm_met_zeekraal
serranoham rolletjes 01
zalm_met_zeekraal
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een kruidenolie door de spinazie, peterselie (zonder takjes) en olijfolie te pureren in de blender. Wrijf door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Leg kleine tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 5 minuten tot ze warm zijn.
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes en leg op een bord, verhit olijfolie in een pan en bak de zeekraal knapperig in 2 minuten. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Leg de tomaatjes erbij en besprenkel met de kruidenolie.
 
Tip: voor een snelle variant kun je ook bietensap gebruiken i.p.v. verse bieten pureren.
 
98 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Bakrecept

10 min + 15 min

25 stuks

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Bakrecept

25 min + 25 min oventijd

2 stuks

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning